Kostpolitik

Vi mener, at sund kost er en helt grundlæggende forudsætning for, at børn kan udvikle sig optimalt. Derfor vægter vi i børnehaven kosten meget højt.

Vi serverer økologisk, sund og næringsrig mad for børnene.

De mindre sunde ting såsom marmelade og frugtgrød, som indimellem indgår i børnehavens kost, er altid hjemmelavede, og børnene har næsten altid været med til at fremstille det. 

Dvs. at vi overvejer nøje når vi serverer disse produkter. Hvis vi skønner, at det pædagogiske udbytte er tilstrækkelig stort, ser vi i disse tilfælde bort fra de sundhedsmæssige ulemper.

For børn er det især sukker som er den store "synder" i forhold til at sikre den optimale ernæring. Der skal ganske små mængder sukker til at tage appetitten til andre fødevarer.

Generelt indtager danske børn alt for meget sukker, det vil vi gerne hjælpe med til at undgå, og derfor tilbyder vi børnene en næsten "sukkerfri" hverdag i børnehaven. 

Vi forventer, at I som forældre bakker op om denne kostpolitik, ved at give jeres barn en sund og nærende madpakke med. Vi giver gerne gode råd om, hvad den kan indeholde.

Naturbørnehaven har en formiddags- og eftermiddags frugtordning, som forældrene betaler 100 kr til om måneden (juli er betalingsfri). Forældre opfordres til at medbringe boller, brød el.lign.

som supplement for at holde prisen nede.

Vi serverer så dagligt kl. ca. 9.00 og ca.14.30 årstidens frugt/grøntsager samt boller, knækbrød eller rugbrød. En dag ugentligt serveres noget andet, fx suppe, grød, smoothie, pastasalat.