Friskole

Velkommen
til Friskolen

Hos os skal alle glæde sig til at komme i skole. Alle skal have lyst til at lære, og alle skal føle sig som en del af fællesskabet. Vi tror på, at der er grænser for, hvor mange elever man kan proppe ind i et klasseværelse. Derfor har vi mindre klasser, hvor der er plads til den enkelte.

"Et stærkt og trygt fællesskab, hvor børnene passer på hinanden."

- Forældre

"Dygtige og passionerede lærere, der er nysgerrige på den enkelte elev."

- Forældre

"Små klasser, dygtige lærere og et stærkt fællesskab mellem børnene, lærere og os forældre."

- Forældre
En lille skole med stort fællesskab

Børn, voksne og forældre kender hinanden. Børnene lærer at være en vigtig del af fællesskabet, hvor vi støtter hinanden. Alle børn får en ‘venskabsven’, der hjælper dem godt i gang.

En skole midt i naturen

Naturen er en del af hverdagen med legeområder, shelters og køkkenhave. Vi bruger vores omgivelser aktivt som læringsmiljø.

En kreativ skole

Børnene udfolder deres kreativitet gennem kunst, håndværk, musik og leg. Kreativitet indgår på tværs af fag, og vi har årligt en dramauge.

En skole med frihed og rummelighed

Som friskole værdsætter vi frihed og rummelighed. Vi har små klasser, plads til forskellighed og frihed til at finde vores egen vej.

Ofte stillede spørgsmål

Vi har samlet forskellig information om friskolen

Hvad er Skørbæk-Ejdrup Friskole?

Skørbæk-Ejdrup er en fri grundskole, der skal stå mål med folkeskolens fælles mål, men som har pædagogisk og metodisk frihed til selv at organisere timetal, fag og indhold for skoledagen. Vi er en friskole, der tager afsæt i den Grundtvig-Koldske tradition, hvor skolearbejdet som noget væsentligt udvikles i fællesskab med forældrene og hvor vores værdigrundlag bygger på det Grundtvig-Koldske livssyn. Det betyder bl.a. at vi har morgensang hver dag, beder fadervor og har Fortælling som fag og prioriterer dannelsesbegrebet som noget essentielt i elevernes udvikling.

Hvor mange klassetrin har skolen?

Vi tilbyder undervisning fra børnehaveklasse til og med 9.klasse, hvor eleverne afslutter grundskoleforløbet med folkeskolens afgangsprøver. I indskoling og mellemtrin har eleverne i relevante fag undervisning på tværs af klasser; eks.vis kor og håndværksfag.

Hvad er skolens ferieplan?

Ferieplan for skoleåret 2024/2025:

Sommerferie: 28/6 - 12/8 '25 (begge dage inkl.)
Efterårsferie: uge 42
Vinterferie: uge 8
Påskeferie: 12/4 - 21/4 '25 (begge dage inkl.)
Kr. Himmelfart: Fri inkl. fredag
2.Pinsedag: 9/6 '25
Grundlovsdag: Skoledag

Er der busordning?

Vi har i samarbejde med Midtbus Jylland en velfungerende skolebusordning, som dækker et stort område.

Der køres efter fast køreplan om morgenen, mens eftermiddagsturen afhænger af, hvilke elever der er med.  

Bor man i et område, der ikke er dækket af friskolens egen ordning, kan man om muligt benytte offentlig transport. Det gælder elever fra Nibe/Bislev-området og Farstrup/St. Ajstrup-området. Elever, der benytter dette, får udleveret et NT skolebuskort.
Der er en egendækning til busordning. Der gælder samme vilkår for NT bus og friskolens egen busordning. Se satserne under "skolepenge".

Friskolens busruter:
Aars - Rørsangervej - friskolen
Hvorvarpvej - Hornum - Gatten - friskolen
Gundersted - Brusaavej - friskolen
Suldrup - Skivum - Vegger - Ejdrup - Friskolen

Ruter og tider ændres i forhold til de elever, som er tilmeldt.

Hvad forventes af forældre?

I løbet af et skoleår mødes vi til forskellige arrangementer og aktiviteter, hvor forældre spiller en vigtig rolle i forbindelse med praktiske opgaver - det kan være loppemarked, arbejdsaftener eller dramauge. Nogle af disse opgaver er obligatoriske og orkestreres bl.a. af forældrerådene.

Vi forventer, at forældre har lyst til at deltage og hjælpe til i det omfang, det er muligt - så vi sammen skaber den skole, vi drømmer om.

Skole-hjemsamarbejdet på Skørbæk-Ejdrup er gensidigt forpligtende, tillidsbaseret og dialogisk. Har man som forældre spørgsmål eller undren vedr. friskolens håndtering af dette og hint, tager man som det første kontakt til klasselæreren. Vi prioriterer den tætte dialog højt, da det er igennem denne, vi bedst løser tingene.

Har I ungdomsklub?

Skørbæk-Ejdrup Ungdomsklub er en lille del af en større organisation, Ung Aalborg, under Aalborg Kommune.

Klubben har hovedsageligt været baseret på elever 7.-9. klasse fra Skørbæk-Ejdrup Naturvuggestue, Naturbørnehave og Friskole, men et øget samarbejde med ungdomsklubben i Farstrup gør, at mødet på tværs for vores udskolingselever bliver mere naturligt.

Skørbæk-Ejdrup Ungdomsklub har til huse i lokalerne på friskolen og har i samråd med de unge normalt klubaften om torsdagen mellem kl. 18:30 og 21:30. Vi har dog ikke åbent hele året, da vi af hensyn til vores medlemmers skoleaktiviteter bl.a. holder lukket i perioden op til eksamen, praktik, lejrskole m.m.

Samarbejdet med UngAalborg
Vi har et rigtig godt samarbejde med UngAalborg, hvilket bl.a. betyder, at områdeleder Martin Kappel deltager i sensommerens forældremøder. Her fortæller Martin om de mange muligheder, der kan benyttes af både os som friskole og af forældrene. Det kan både være aktiviteter med instruktør, udlån af bl.a. kanoer, cykler, friluftsgrej mm. i forbindelse med en rød fag-dag - eller et klassearrangement, aktiviteter efter skole, ryste-sammen-tur eller lignende. Se link for de mange muligheder.

UngAalborg

Hvad koster det?

Økonomigrundlaget:
Friskolens drift gennemføres med faste skolepenge, kontingenter og frivillige bidrag fra skolekredsen samt ved tilskud fra det offentlige. Skolepengene fastsættes af institutionens styrelse og forelægges efterfølgende generalforsamlingen til godkendelse (uddrag fra friskolens vedtægter §3)

Indmeldelsesgebyr:
Der opkræves et indmeldelsesgebyr på kr. 500,- for alle elever, der bliver indskrevet.

Skolepengesatser for skoleåret 2024-2025:
Vedtaget på generalforsamlingen april 2024.

Skolepenge:
1. barn: 1525 kr./rate
2. barn:  763 kr./rate
3. barn:  382 kr./rate
4. barn:  191 kr./rate

Befordring:
Det er muligt at benytte skolens busordning til og fra skole.
Det koster 220 kr./rate. Der ydes ikke søskenderabat til busordning.

Betalingsterminer:
Skolepengene opkræves i 11 lige store rater på PBS. Vælger man ikke at betale via PBS pålægges et opkrævningsgebyr på 50 kr. pr. rate.Der betales i alle måneder undtaget juli.

Lejrskole:
I forbindelse med lejrskoler opkræves forældrebetaling. Fælles lejrskole hvert andet år: ca. 600 kr. pr. elev. Udlandstur til Berlin for 8.-9. klasse: ca. 2.900 kr. pr. elev. Københavnertur for 8.-9. klasse: ca. 800 kr. pr. elev.

Sangbog:
Når man starter på friskolen, får man en skolesangbog udleveret, bliver der brug for at købe en ny, koster den ca. 200,-

Friplads:
Ved skoleårets start kan alle familier søge om nedsættelse af skolepengene på et særligt ansøgningsskema. Nedsættelsen bevilges af Fordelingssekretariatet og vurderes ud fra familiens samlede indkomst. Kontakt skolens kontor for skema. Nedsættelsen kan først bevilges i januar og modregnes herefter i skolepengebetalingen i de sidste måneder af skoleåret.

Hvordan indskriver man sit barn?

Er man interesseret i at høre mere om friskolen og evt. indskrive et barn til skolestart, er man velkommen til at kontakte skoleleder Birgitte Hofmeister på tlf. 9866 9095. Friskolen har ingen fast dato for indskrivning til skolestart. Vi indskriver løbende kommende elever.

Selvom man indskriver sit barn her på friskolen, skal man til egen kommune oplyse, at man vælger en fri grundskole. I Vesthimmerlands Kommune ved at kontakte den lokale skole eller skoleforvaltningen, i Aalborg Kommune via hjemmesiden: www.indskrivning.dk.

Vi afholder et møde i februar kun for de kommende forældre. I juni holder vi et møde, hvor eleverne i den kommende børnehaveklasse er med, ligesom søskende er velkomne. Indmeldelsesblanket rekvireres på friskolen tlf. 9866 9095.

Fritter for børnehaveklasse-3. klasse

Fritidsordningen eller ‘Fritteren’ er åben for alle friskolens elever i børnehaveklasse - 3. klasse. Her møder børnene personale, de kender fra børnehaven og skolen. Vi har pude- og legerum, værksted, mooncars og deler udeområde med skolen. Fritteren er åben på skolehverdage i tidsrummet kl. 6:15 - 8:00 og igen kl. 12:15 - 17:00. (fredag dog til kl. 16:00).

Information Fritteren

Åbningstider og pris

Fritteren er åben på skolehverdage i tidsrummet kl. 6:15 - 8:00 og igen kl. 12:15 - 17:00 (fredag dog til kl. 16:00). I tidsrummet 6:15 - 7:00 er der fællespasning i Naturbørnehaven. Der kan tilmeldes i tre moduler:

Priser i skoleåret 2023-2024

Modul I - Kl. 06:15 - 08:00:
1. barn - 525 kr.
2. barn - 263 kr.
3. barn - 131 kr.

Modul II - Kl. 12:15 - 14:40:
1. barn - 960 kr.
2. barn - 480 kr.
3. barn - 240 kr.

Modul III - kl. 14:30 - 17:00:
1. barn - 635,-
2. barn 318,-
3. barn - 159,-

Max betaling for en familie er kr. 2.600 pr. måned.
Betaling for Fritteren er også opgjort pr. måned i 11 måneder (alle mdr. undtaget juli).

Ferier

SFO'en er lukket i uge 29-30, samt fredag efter Kr. Himmelfartsdag, Grundlovsdag og mellem jul og nytår.

I skoleferier kan der arrangeres pasning i Naturbørnehavens regi.
Feriepasning er kun inkluderet, hvis man som minimum er tilmeldt modul II.
Feriepasning kan tilkøbes for 1000 kr., hvis man kun er tilmeldt modul I.

I ferieperioder er der åbent hele dagen, der kan dog være andre åbningstider - disse vil altid være at finde på ForældreIntra.

Målsætning

Fritidsordningens primære opgave er i trygge og udfordrende rammer at øve og støtte det enkelte barn i forvaltning af egen fritid og udvikling af personlige og sociale kompetencer. Vi vil skabe fællesskaber med god omgangstone, venskaber både i klassen og på tværs af alder. Vi har en hverdag med faste rutiner og forudsigelighed, men også med masser af plads til børnenes egne initiativer. Personalet er nærværende og følger gerne børnenes initiativer, både ude, i værkstedet og i lege.

Vores mål i det daglige arbejde er:
- at skabe en tryg atmosfære gennem nærvær og omsorg
- at støtte børnene i at udvikle og vedligeholde venskaber
- at støtte børnene i at løse konflikter på en positiv og konstruktiv måde
- at støtte børnenes egne valg
- at styrke børnenes selvværd og selvtillid
- at give børnene mulighed for fordybelse i egen leg
- at skabe rum og respekt for hinandens interesser og forskelligheder
- at tilbyde forskellige aktivitets- og udfoldelsesmuligheder
- at støtte børnene i at tage ansvar og konsekvens af egne handlinger
- at forældrene har tillid til, at vi altid er til rådighed som samarbejdspartnere om det enkelte barns trivsel og udvikling.

Hverdag

Fritteren har til huse i en tidligere lærerbolig med flere små rum. Hvert rum har en funktion, vi har fx puderum, PS, rum med konstruktionslegetøj, iPads (for 2. og 3. klasse en dag ugentligt), rum med dukker og dukkehus og et rum til rollelege fx restaurant og frisør. Herudover har vi et stort køkkenalrum med spil, puslespil, bøger, tegninger og andre stille aktiviteter. Vi har også et stort værksted, hvor der er plads til at være kreativ med alt fra vinduesmaling, halskæder og billeder til fremstilling af træbiler. Ligesom på friskolen vægter vi fællesskabet højt. Vi giver plads og ro til leg, fantasi og læring både ude og inde. Dette betyder også, at børnene ikke må bruge deres telefoner i Fritteren.

Vi har et stort og varieret udeområde, som vi deler med friskolen. I området findes multitorv med mooncars, løbehjul og rulleskøjter, sandkasse, forskellige gynger, vipper, bordtennisbord, legetårn, svævebane, rutchebane, multibane og andre boldbaner. Området er grønt med forskellig beplantning, og børnene leger gemmelege og huler i læbælterne.

Vi benytter gymnastiksalen en gang imellem, hvor der er mulighed for boldspil og leg. I foråret tilbydes alle børn en tur i svømmehallen (klassevis) vi laver mad i skolekøkkenet (klassevis) og vi tager på udflugt hver år inden sommerferien.
3. klasse har en afskedstur, hvor der bowles, hygges og spises dejlig mad.

Personalet er nærværende og deltagende i forskellige aktiviteter fx i værkstedet, i spil med børnene eller ude til gemmeleg eller fodbold. Når barnet møder i Fritteren, bliver det hver dag afkrydset i et skema, så de voksne har styr på, om alle børn er kommet. Så giv meget gerne besked, hvis barnet er sygt eller har legeaftaler og ikke kommer i Fritter.

Vi har i løbet af året nogle faste traditioner blandt andet Halloween-fest, hvor børnene er udklædte, og forældre og søskende inviteres til kaffedag. Vi har også bedsteforældredage med juleklip sidst i november. Sammen med skolen har vi 2 årlige forældre-arbejdsdage, hvor vedligeholdelse og nye ting i vores hus og legeplads bliver klaret i fællesskab.

Kost

Vi serverer eftermiddagsmad ca. kl. 15:15 til de børn, der er tilmeldt modul III. Vi spiser oftest hjemmebagte grovboller og rugbrød med pålæg. Børnene smører selv deres mad, og vi drikker vand hertil. Fællesskabet omkring spisning er vigtig for os, vi holder almindelig bordskik, ved bordet snakkes der, sommetider læser vi eller leger ”Skibet er ladet med” og lignende. lege.

Vi har en ugentlig frugt/snackdag, hvor alle børn får frugt/snack, som varieres efter årstiden. Vi får ofte frugt og grønt, men også æblegrød, risengrød, fastelavnsboller og æbleskiver.

Bliver børnene sultne udenfor spisetiderne, er de selvfølgelig velkomne til at hente deres madpakke og sætte sig for at spise. Herudover kan forældre til de børn, der ikke får spist (så meget) af deres madpakke i skolens spisefrikvarter, tilmelde børnene "madklubben".  Børnene kan selvfølgelig tilmeldes og frameldes efter behov. I madklubben vil personalet sammen med børnene finde ro til at spise, når de kommer i Fritter.

Lad os vise dig Friskolen

Vi besvarer gerne dine spørgsmål og giver en rundvisning, hvor du kan se omgivelserne og mærke stemningen.

Tag kontakt til skoleleder Birgitte Clausen Hofmeister

Telefon: 2325 4833
Mail: bc@skejdrup.dk