Fødselsdage

Børnenes fødselsdage skal altid være en særlig god dag for fødselsdagsbarnet.

Inden fødselsdagen aftaler forældre og personale, hvordan barnets skal fejres. Der er mulighed for enten at holde fødselsdagen hjemme eller at fejre barnet i børnehaven.

Hvis fødselsdagen skal holdes hjemme er det altid om formiddagen i tidsrummet 8.30-11.00, og forældre og personale sørger for transport. 

Når børnene kommer i et nyt hjem er der mange nye og spændende ting at lege med. Derfor er det primære, at børnene får lov til at lege. Børnene har dog ikke spist frugt i børnehaven inden fødselsdagen, så det vil være fint, at de får lidt formiddagsmad som frugt og brød/boller.

Hvis fødselsdagen skal fejres i børnehaven er det også om formiddagen, hvor forældrene er velkomne til at deltage. Ofte kommer forældrene også med boller og frugt, som kan nydes i fællesskab.

Fælles for fødselsdagene er også at når alle er samlet, synger vi fødselsdagssang og giver en fælles hjemmelavet gave. Vi ønsker at gaven skal være lavet af naturmateriale eller have noget med naturen at gøre. Vi vægter, at det er børnene, der laver mest muligt. Sammen med gaven får fødselaren et lille eventyr.