Traditioner
Som en godt 60 år gammel Friskole byder skoleåret på mange traditioner. Traditioner der er med til at skabe fællesskab, både på klassen, blandt eleverne på tværs, for forældrene, for alle som har lyst til at være del af et forpligtende, men også positivt og givende fællesskab.
I løbet af et skoleår mødes vi på friskolen til forskellige arrangementer og aktiviteter og hvor forældre spiller en vigtig rolle i forbindelse med praktiske opgaver. Nogle af disse opgaver er obligatoriske og orkestreres bl.a. af forældrerådene.
Arrangementer hvor eleverne ofte bidrager til underholdningen:
- Julemarked
- Skolefest
- Dramauge
- Koncerter
- Åben morgensang
- Fastelavnsfest
Det gælder arrangementer som indbringer friskolen ekstra indtægter/besparelser:
- Loppemarked
- Oprydning efter Nibe Festival
- Arbejdsaftener
Derudover er der også en lang række aktiviteter i elevernes skoletid, som er med til at bibringe det tilbagevendende, det forventelige og det kendte.
Lejrskoler.
Vi drager hvert andet år på fælles lejrskole med alle elever. Vi bytter gerne skole med en anden friskole i en uge i maj. Vi har været i Vester Skerninge, Aabenraa, Gjerrild-Bønnerup, Kruså, Stepping, Tønning-Træden - og andre steder vil komme til.
Hvert andet år er 8.-9. klasse i Berlin, hvert andet år er de tre dage i København.
Dertil slutter 9. klasse sin skoletid af med en to dages tur, kort tid inden skoleårets afslutning.
Ridderslagning
Sidste skoledag slås eleverne i 9.klasse til storkorsriddere af Skørbæk-Ejdrup Friskole. Det er en højtidelig og særlig tradition, der bygger på tanken om at vi sender vores elever ud i verden med en rygsæk fuld af gode friskoleværdier, og som de forhåbentlig kan gøre brug af på deres færd igennem livet.